12 apr. 2016 21:09
Kijkt u wel eens naar het programma ‘Landinwaarts’? In 'Landinwaarts' gaat Dieuwertje Blok elke week op zoek naar pareltjes van lokale cultuur en traditie. In het onderdeel ‘Mijn Museumstuk’ van dat programma komt binnenkort een van de vrijwilligers van Museum Nagele aan het woord over zijn of haar favoriete museumstuk.
25 mrt. 2016 21:07
Op 6 april was ook in Museum Nagele opnieuw een stembureau gevestigd. Dit keer werd er in Nederland via een referendum gestemd over de wet tot goedkeuring van de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne. Men kon stemmen van 7.30 uur tot 21.00 uur.
8 mrt. 2016 21:08
Op 6 maart verrichtte Jorrit van Bavel, kunstverzamelaar en bestuurslid van de Ahold Art Foundation, de opening van de tijdelijke expositie '1 + 1 = 0'. De heer Van Bavel is ook bereid gevonden om een lezing te geven op 17 april. De titel van deze lezing is: 'De geschiedenis van de Nul-kunst'.
8 feb. 2016 21:06
Op dinsdagmiddag 8 maart geeft Henk van Beek, exposant op de wisselexpositie '1 + 1 = 0' informatie over zijn werk aan de vrijwilligers van Museum Nagele. Kunstenaar Van Beek vertelt over zijn huidige expositie en over de relatie met de Nul-kunst of de Zero-kunst uit de jaren 60. De afgelopen jaren is deze Nul-beweging herontdekt en is er nationaal en internationaal zeer veel belangstelling voor.
1 feb. 2016 21:04
Zondagmiddag 28 februari is de laatste dag van de expositie 'VIER' in Museum Nagele. Van 14 tot 16 uur is er een feestelijke afsluiting van deze expositie: de finissage. Kunstwerken worden met grote korting te koop aangeboden.
2 jan. 2016 21:03
Diplodocus Deks is een vlijmscherpe komedie over de bouw van een dinopretpark, in een ingeslapen gemeenschap waar dinosaurusbotten zijn gevonden, maar de bewoners liefst alles willen houden zoals het is.
7 dec. 2015 21:01
De Spaanse architect Enrique Abad Monllor verdedigt op 1 februari 2016 zijn thesis over het ontwerp van Nagele. De titel van de thesis is: Nágele. Un nuevo asentamiento en un paisaje artificial.
7 dec. 2015 21:00
Op 6 december vond de opening plaats van de nieuwe expositie VIER door prof. dr. Herman Pleij. Er waren ruim 150 genodigden aanwezig.
1 dec. 2015 20:59
Tijdens de expositie 'Glas op Metaal' was er driemaal gelegenheid een workshop emailleren te volgen. Deze workshops waren een groot succes. Deze middagen kwamen er ook extra bezoekers om te kijken bij deze bijzondere workshops.
1 dec. 2015 20:58
Op 7 december staat Museum Nagele op de Vrijwilligersmarkt in FlevoMeer Bibliotheek in Emmeloord.